BESÖKSRÄKNARE

tisdag 3 juni 2008

EN "BEBBE" SKA KOMMA!! =)

En liten "bebis" ska komma till världen. Inte i våran familj (tack och lov =) utan en av tjejorna ur mitt gamla kompis gäng ska få tillökning i augusti. Har vetat det ett tag nu, men har inte vetat riktigt vad jag ska hitta på. Sen kom jag på att en liten höst overall, vilket jag är ganska säker på att de inte har införskaffat sig än, skulle vara perfekt.
Mönstret fick jag från ottobre 6/2007, men som vanligt ändrade jag lite.
Storleken t.ex är en stl.62 på bredden och stl.68 på längden vilket resulterade i en lika stor overall som mina söner har haft och den var i stl.68. Fattar inte varför ottobre har så fruktansvärt stora och vida storlekar!? Men nu har jag ju lärt mig att alltid ta en storlek mindre iallafall bredden.Sedan gjorde jag öppningen ända ner och den öppnas och stängs med hjälp av tryckknappar. Tyckte själv att just en sån öppning var superbra när pojkarna var små, man kan lätt få in de små liven och om de somnar i vagnen så är det bara att knäppa upp knapparna och vika undan overallen. Sedan satte jag små tossor som kan fällas över frusna små fossingar om så behövs.
Är supernöjd med detta alster, men som vanligt skulle jag ju kunna ha varit lite mer noggrann med just kantbanden (min värsta fiende =) Men som sagt "det ska lite hemmagjort ut" =)
overallen är sydd i brun bredspårig manchester som jag fyndat på kupan och sedan mitt favvo tyg från "IKEA" och turkost kantband. Tycker att detta skulle passa vare sig det blev en kille eller tjej.

Å just det, har namnbandat mitt första alster..... Fick dem idag så det var ju perfekt.
Sen vill jag ju bara säga att jag började med overallen igår kväll, så det var snabba ryck.
Var bara så roligt att sy att jag inte kunde sluta. Lite nytta gör ju dessa otroligt varma och ljusa kvällar.... =)

9 kommentarer:

[ LiEmEl ] sa...

guuud vilken totalt underbar overall det blev, synd att man själv inte visste om att man kunde sy när ens egna barn var små... had emer än gärn ahaft dessa overaller i stl 44 (!!!) när vi fick hem våra knoddar i okt.
underbart, kommer nya ägarna bli jätteglada över.

OttoPippi sa...

Vad fin! Och praktisk!!Gud vad duktig du är!!! Sytt denna sedan i går!!?? Passar givet som unisex tycker jag! Ottobre kanske vill gardera sig så de inte diskriminerar mulliga barn? Vem vet? :-) :-)

Jes sa...

Verkligen en jättefin overall att ha i höst när det blir lite kallt. De blir garanterat nöjda.

Gulligan sa...

Vilken fin overall! de kommer att älska den!!Jag skulle göra det:)

OttoPippi sa...

Tack för dina gulliga kommentarer "hemma hos mig". Jag blir så himla glad för dem :-) :-) :-) Hur gick det i går kväll under molnen?? Blev det någon sömnad? :-) :-)

OttoPippi sa...

Jejja: Du är bara FÖR gullig!!! Återigen tack för dina kommentarer!! De är så personliga också, så man tycker att man "känner" dig lite grann nu :-) :-)

Malin sa...

Ååh vilken fin overall! Jätte fin kombination av tygerna! Mycke snyggt här överhuvudtaget!

Retro Elephant sa...

Superfin overall =)

erika sa...

gu sån fiin overall, jag skulle bli supergla´ för den, så de blir nog jätte gla´;)alltid roligt att få något som är unikt!!
//erika

Om mig

Mitt foto
33 år och trebarns mor. syr och skapar så fort jag får chansen....