BESÖKSRÄKNARE

lördag 23 augusti 2008

PRESENT TUNIKOR

Äntligen lite sytt på min blogg igen, tycker att jag mest har svamlat de senaste inläggen =) Här har vi ett litet set som är sytt likadant till två systrar som har fyllt år nyligen. Hade nog helst velat syskonmatchat lite med samma tyg fast olika modeller, men mamman till flickorna ville så gärna ha likadan kläder, så det var bara att lyda. Man vill ju att de ska bli nöjda i slutänden =)

Seten är sydda av ett jerseytyg som jag fyndade på Tradera för 30kr, till tightsen har jag använt ett stretchtyg som jag inhandlat på junexhuset för ungefär samma penning.
Tyckte att det blev lite kul färgkombo med den lila/rosa/turkosa tunikan till de senapsgula/turkosa tightsen. Kanske inte den mest självklara färgblandningen, men det är ju det som är kul. Mönster till kläderna har jag fått från Ottobre nr 6/2007.
Tack "Yrväder" för din utförliga beskrivning om hur man syr en raglanärm med synlig söm. Använde mig av det och det blev kanon..... =)

+ just nu:

Att tighsten gick så fruktansvärt lätt att göra, tog nog bara 1 timme att knåpa ihop båda två. Och att pojkarna faktiskt var vakna medans tightsen syddes, utan att ta kål på varandra när mammas vakande öga tittade bort .... =)

- just nu:

Att jag inte fick till det riktigt med kantbandet nertill på tightsen. Sydde dit den först och sedan sydde jag ihop byxan, måste finnas ett bättre sätt. Och att jag var tvungen att sy om halsen på den lilla tunikan typ 3 gånger för att den var för stor. Tror nog att den är bra nu, men det återstår att se.

8 kommentarer:

prickig design sa...

Härliga set!!

rino sa...

jättefint, jag gillar tröjtyget!
Jag brukar sy ihop byxorna först, men det är nog en smaksak

Anonym sa...

det är bara säga till om mössa :) har en nominering till dej på min blog :)

OttoPippi sa...

Åh! Vad jag gillade dessa tunikor!! Så underbart 70-tal över tyget!! Me like!!! Vilket fynd sen!

Förstår att det var på plussidan att kunna sy när barnen är vakna!! Det har inte jag lyckats med en enda gång ännu...

Jag gör som du nertill på tajtsen. Kantar först och syr ihop sedan. Det blir inte lika snyggt som när man gör tvärtom men är mycket enklare och det går snabbare :-)

Vill också passa på att tacka för uppmuntrande kommentarer på min blogg! Tack!!

Anonym sa...

hej! nu ska vi se om jag får till en förklaring! :) när jag ska länka ett ord så svartmarkerar jag just det ordet som ska länkas och sen finns det en ikon (grön med två vita ringar på, ser ut som en mask tycker jag :)) som heter "länk". tryck på den och skriv in adressen till den sidan du vill länka till så är det klart sen :) (ordet måste vara svartmarkerat under tiden du gör det.) jag hoppas du förstår hur jag menar, annars får du fråga igen :) man ser direkt när man skriver inlägget att man har gjort rätt för ordet ändrar färg.

ha en underbar helg!

prickig design sa...

Jag har spanat in mig på just Pfaff´s coverStyle för att den gör allt. Man behöver inte två maskiner (overlock+cover-maskin). Den bandkantar, syr täcksöm, kanstsöm mfl sömmar och klipper förståss. Ligger runt 8800:- tror jag det va.

sygryn sa...

Fina tunikor!
Svaret ang mönster till hättor finns hos mig:-)Malin

prickig design sa...

Ang mitt loppisfynd:
Jag har nog också varit med och budat på den. Det kommer väl ett nysläpp snart. Adlibris kommer att ha en utav dom, men bara på danska.(185:- tror jag det va)
Men det är ju mest mönsterarken man vill åt känns det som...om man har problem med danska...=)

Om mig

Mitt foto
33 år och trebarns mor. syr och skapar så fort jag får chansen....