BESÖKSRÄKNARE

söndag 22 juni 2008

TRADERATORSK....

Kan man lungt säga att jag är =)
Här är några fynd från den gågna veckan.
Nr. 1,2 och 3 är påslakan som även kom med matchande örngott, så en massa tyg där.
Nr. 4 är ett sk. Afrika tyg, helt underbart, som jag tänker sy något till mig själv av.

1. 2.

3. 4.

Mitt pågående projekt är en klänning/tunika i det turkos/gröna tyget (NR.3). Som vanligt när jag försöker mig på något nytt så måste det sprättas och mönsterändras till slutresultatet blir något helt annat än vad jag från början hade tänkt mig. Mitt utgångsmönster kommer från burda nr.02/2008. Här är bilden som visar hur klänningen ska se ut.... =)

Förhoppningsvis ska min klänning/Tunika (den blir kortare och kortare för var ändring) vara klar någon gång nästa vecka. Ändringar som hitills har gjorts är .

1. Rynket framtill fick försvinna. Vecken framkallade en gravidmage i åttonde månaden, vilket inte var mitt mål. =)

2. Jag fick göra den vidare nedtill då min kropp tydligen är lite opropotionelig. Sydde efter en storlek 36, men den blev som ett hus uptill och supertight över rumpan, vilket framkallade den där gravidmagen.... =)

3.Klippte till en brottarrygg baktill, för det storblommiga tyget blev lite väl tantaktigt bakifrån då det bara var ett rakt stycke. Plus att jag satte ett litet resårband i ryggen för att rynka och tighta till den lite, blev ganska snyggt, men udda =)

4. Satte även resår upptill mitt fram för att få lite av den gamla looken kvar.

5. Struntade i den där kragen som sitter på originalet. Kommer nog sätta ett matchande kantband runt hals och ärmhål, har inte bestämt färg.

Annars är det nog inget mer att ändra på den =) De coola fickorna fram är kvar iallafall. Ska bli kul att se resultatet.4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Herregud!!! Det tycker jag med (att det skall bli kul att se resultatet). Verkar inte vara mycket kvar av originalet :-) :-) Men desto roligare då ju, för då har du ju verkligen skapat!!! (och får en klänning utan gravidmage och allt :-). Grattis til tygfynden förresten! Ha det gott!!!

Anonym sa...

Hittade hit via Mallachings sida och tur var det för jag har fått ännu mer inspiration nu:)
Grymt, grymt grymt läckra Lee-snickarbyxorna du gjort! Nåt sånt måste jag försöka mig på, och snygga tyger du "hittat" på tradera, jag har själv fyndat där, så får se vad jag ska hitta på, har inte hunnit med o sy nå ännu, men det ska bli av nån gång :)
Kikar in här fler gånger!
Ha det/Carola
blogg.cartom.se

Retro Elephant sa...

Vilka läckra tyger du hittat :)

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Hi,hi har också problem med " gravid mage" man får välja sina plagg. Oftast blir det bättre om jag har åtsittande kläder istället. /Karolina

Om mig

Mitt foto
33 år och trebarns mor. syr och skapar så fort jag får chansen....