BESÖKSRÄKNARE

onsdag 5 november 2008

NU GER JAG UPP.....

Jag har inte stickat så länge, men när jag fick syn på det här underbara garnet kunde jag bara inte motstå. Jag ville ju bara sticka ett par sockar....... Hur svårt kan det va?
Men nu ger jag upp. Garnet är tunnare än vanligt raggsocksgarn och det var ju inte det lättaste.
För det första så tar det hundra gånger längre tid att sticka med =(
För det andra, efter att ha stickat hela skaftet upptäckte jag att jag stickade för hårt och fick reva upp och ta ett par tjockare stickor.
För det tredje så blir det glesare med tjockare stickor och hälen blev helt galen och sned.
Och för det fjärde, nu tappade jag tre hela maskor......
Bägaren har runnit över.........!!!!!!

Så efter att ha övervägt med mig själv så har jag nu bestämt mig för att gå tillbaka till vanligt raggsocksgarn och sticka mig ett par randiga sockar av de här färgerna.

+ JUST NU
Att pojkarna ligger och vilar och att jag kan sticka i lugn och ro.
-JUST NU
Att när jag äntligen får sticka i lugn och ro så tappar jag maskorna och bägaren rinner över =)

OBS! Det finns en plats kvar i min PIF, anmäl er gärna =)4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Hur mycket känner man inte igen sig i det här då??

Mimmi sa...

Pust! Hur mycket känner man inte igen sig ;-) Vad det gäller stickande och även virkande för den delen så tar jag mig ofta vatten över huvudet. Visst, jag kan bådadera men har oftast inte tålamodet för att utöva "konsten". För tillfället är jag igång och stickar en tröja till lille G i ett riktigt tunnt raggsocksgarn som skiftar ialla möjliga färger - kan det var liknadnde ditt men i annan färgnyans. Det tar en eeeeeevighet!!! Som tur är så stickar jag i stlk 1-2 år och lille G är rätt så liten, så den blir nog lago till nästa vinter - vilken tur ;-)

Anonym sa...

vad trist att det inte funkade!
hur jag hinner med allt? hihi
oftast klipper jag ut en del lika plagg åt gången sen syr jag ihop dom allt eftersom men oftast får plaggen ligga ett par dagar tills jag får tid att sätta mudd, och med tid räknar jag alltid till tre försök på varje! haha men jag lär mej snart, ser fram emot den dagen jag "får till det" varje gång!
slutat sova har jag NÄSTAN gjort men det bara för att isak vaknar och skriker varje natt igen :( stackaren har hosta och det gör nog jätteont när han hostar för det är då han vaknar och skriker... och ju mer han skriker, ju mer hostar han :(
men det går förhoppningsvis över snart!

Solveig Lövendahl sa...

En till som känner igen sig. Jag är ingen stickare ändå fick jag av någon konstig anledning (tror det var kombinationen entusiastisk stickande syster och billigt garn) för mig att jag skulle sticka en tröja för sådär sju år sen.
Jag stickade ett par cm innan jag insåg att näää... Så jag repade upp och började på något mindre, kom en bit, näää, repade upp, började på en halsduk som jag hittade längst in i garderoben för några veckor sen (den var ca 1 dm lång). Jag slängde den och lämnade garnet på loppis. Kände mig som den där sagan där det bara bidde en tumme fast för mig blev det inte ens en tumme...
Nu syr jag istället, går mycket fortare:)

Om mig

Mitt foto
33 år och trebarns mor. syr och skapar så fort jag får chansen....